מתכון

קדרת ירקות חורף וקטניות

קדרה צבעונית ונטולת בשר, שתשמח לא רק צמחונים. לא מצאתם ארטישוק ירושלמי? אפשר להשתמש בחצילונים קטנים חצויים

13,665 בשלנים התעניינו במתכון זה
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

אין שומר? הגדילו את כמויות השורשים האחרים. אפשר לשחק גם עם הרכב הקטניות ולהחליף במה שאוהבים, אבל אל תוותרו על השעועית השחורה — היא נותנת טעם מעושן וכיפי לקדרה כולה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים סיר רחב עם 4 כפות שמן זית ומטגנים את הירקות לפי הסדר הבא: בצל, שומר, פטריות, גזר, ארטישוק ירושלמי, שום, גבעולי סלרי, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה וקישואים. מטגנים כל ירק 4-3 דקות עד הזהבה לפני שמוסיפים את הירק הבא. אם צריך, מוסיפים עוד שמן זית.

2

מוסיפים חיטה וקטניות ומערבבים. מוסיפים סוכר חום, פפריקה, כמון, קינמון ורסק עגבניות ומערבבים עד שכל הירקות נצבעים בגוון אדמדם.

3

יוצקים מים לכיסוי ומביאים רתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים שעתיים על להבה נמוכה. לחילופין מחממים תנור ל-160 מעלות ואופים שעתיים. הקדרה מוכנה כשהקטניות והירקות רכים. מתבלים במלח גס ומתקנים תיבול.