מתכון

קדרת ירקות שורש עם קטניות, ערמונים ופירות יבשים

עם אורז, קינואה או קוסקוס: תוספת צמחונית, עשירה בירקות וקטניות, שיכולה לככב בשולחן השבת או החג

64,779 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2017
קדרת ירקות שורש עם קטניות, ערמונים ופירות מיובשים. צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר
קדרת ירקות שורש עם קטניות, ערמונים ופירות מיובשים. צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר

הקדרה הזו היא הדבר הכי קרוב לחמין בלי להיות חמין. יש בה שפע ירקות, גרגרי חומוס ועדשים. הפירות היבשים נותנים לרוטב מתיקות והערמונים מעניקים טעם אגוזי עדין, שמשתלב נפלא עם העדשים הכתומות. הלימון הכבוש והחומץ מאזנים את המתיקות. להכין אורז מלא, קינואה או קוסקוס ולהגיש כמנה עיקרית צמחונית לשולחן החג.

גיוונים:

מחליפים את הירקות ב-1 שורש סלרי, 2 תפוחי אדמה סגולים ו-2 צנונים שחורים, שחותכים לגודל ביס.
מחליפים את השזיפים בכוס תמרים מיובשים או חמוציות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים סיר ברזל כבד עם שמן זית ומטגנים בצל וכרישה 5 דקות להזהבה.

2

מוסיפים את יתר החומרים, יוצקים מים עד מחצית גובה הירקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 30 דקות עד שהירקות רכים.

3

מגישים על אורז, קינואה או קוסקוס.

לבלוג של זהר לוסטיגר בשן