מתכון

קדרת עוף עם כרישה, לימון כבוש, שומר ופלפלים

גזרו ושמרו לאירועים מיוחדים: קדרת עוף חגיגית ועתירת טעמים

4,094 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
קדרת עוף עם כרישה, לימון כבוש, שומר ופלפלים. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
קדרת עוף עם כרישה, לימון כבוש, שומר ופלפלים. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעיסוי העוף:

אופן ההכנה

1

מכינים משחה מ-2 כפות שמן, שום, פפריקה, כורכום, מלח ופלפל ומעסים את העוף.

2

מחממים שמן בקדרה גדולה או בסיר כבד שמתאים לתנור ומטגנים את העוף 5-4 דקות מכל צד להשחמה. מוציאים לקערה.

3

מוסיפים לסיר בצל וכרישה ומטגנים כ-5 דקות להזהבה. מוסיפים שומר, פטריות, פלפלים לחים ולימונים כבושים ומקפיצים קלות.

4

מוסיפים דבש, מיץ לימון, יין, סוכר וזרעי כוסברה ומביאים לרתיחה.

5

בינתיים מחממים תנור ל-160 מעלות.

6

מניחים את נתחי העוף בין הירקות והרוטב ומכסים את הקדרה.

7

מכניסים לתנור לכשעתיים-שעתיים וחצי. מסירים את המכסה ומחזירים לתנור ל-15 דקות לפני שמגישים.