מתכון

קדרת עוף, פריקי וצנוברים

קדרה ביתית ומהירה של עוף שחום ופריקי (חיטה מעושנת) מלווה בשפע תבלינים

21,172 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
קדרת עוף פריקי וצנוברים. צילום: אילן נחום | סגנון: טליה אסיף
קדרת עוף פריקי וצנוברים. צילום: אילן נחום | סגנון: טליה אסיף

אם מכינים מראש: מחממים בתנור, כשכרעי העוף מונחות על הפריקי. יש לשים לב שצנוברים נוטים להיחרך בקלות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים סיר עם כף שמן זית ומשחימים היטב את נתחי העוף. מתחילים כשהעור למטה ואחרי 10 דקות הופכים לצד השני ומשחימים עוד 6 דקות. מוציאים את נתחי העוף לצלחת בכף מחוררת.

2

מוסיפים לסיר כף שמן ובצל ומטגנים להשחמה עדינה. מוסיפים צנוברים ומערבבים דקה-שתיים. מוסיפים פריקי ומטגנים דקה.

3

מחזירים את העוף לסיר ומתבלים בבהראט, מלח ופלפל. מוסיפים מים לכיסוי, מכסים ומבשלים 45 דקות על להבה נמוכה או עד שכמות המים מצטמצמת. מומלץ למעט ככל האפשר בפתיחת הסיר.

4

מגישים חם.