הנבטוטים הם נבטים בתחילת דרכם. במקום לבשל לריכוך אופים את הירקות והנבטוטים ברוטב עד שהם נעשים קריספיים. אפשר לגוון בסוג הירקות ולהוסיף כרובית או חציל.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-200 מעלות.
2
מערבבים את כל החומרים בקערה ומשטחים בתבנית פיירקס או בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מכסים ברדיד אלומיניום.
3
אופים כ-30 דקות עד שהירקות רכים לטעמכם. אם רוצים, מסירים את הכיסוי ואופים עוד 10 דקות להזהבה. לחילופין אפשר לאפות את הירקות עם חומרי התיבול בשקית קוקי מחוררת.
4
יוצקים על הקוסקוס מים רותחים לפי הוראות היצרן, מכסים ומשהים. מורידים את הכיסוי ומאווררים את הפירורים בעזרת מזלג.
5
מגישים את הקוסקוס עם הירקות חמים או בטמפ’ החדר. אפשר עם טחינה ו/או יוגורט.
גיוונים:
במקום שמן זית וראס אל-חנות מתבלים את הירקות בכוס חלב קוקוס מתובל בכפית מחית קארי.
אופים את הירקות עם חומרי התיבול בשקית קוקי מחוררת.
לחילופין, מבשלים את הירקות בסיר עם 2 כוסות ציר עוף. משלבים את הנבטוטים אחרי ריכוך הירקות לבישול משותף של 10 דקות.
עוד רעיון: נבטוטים במרינדה
אם אתם רוצים נבטוטים טעימים-טעימים אבל לא מתחשק לכם לבשל, הנה מתכון לנבטוטים מתובלים, שאפשר להוסיף לסלט עם הרבה בצל סגול או כטופינג לסלטים אחרים: מערבבים כוס נבטוטים עם 1/4 כוס שמן זית מתובל ב-3 כפות חומץ בלסמי, 2 כפות סוכר, שן שום כתושה, מלח ופלפל שחור גרוס. משרים למשך 24 שעות לפחות עד שהם סופגים היטב את הטעמים.