מתכון

קדרת קוסקוס עם ירקות ונבטוטים

הם קלים לעיכול, מרקמם פריך והם גם בריאים. והטעם? חדש ומרענן

15,270 בשלנים התעניינו במתכון זה
קדרת קוסקוס עם ירקות ונבטוטים. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
קדרת קוסקוס עם ירקות ונבטוטים. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

הנבטוטים הם נבטים בתחילת דרכם. במקום לבשל לריכוך אופים את הירקות והנבטוטים ברוטב עד שהם נעשים קריספיים. אפשר לגוון בסוג הירקות ולהוסיף כרובית או חציל.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות.

2

מערבבים את כל החומרים בקערה ומשטחים בתבנית פיירקס או בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מכסים ברדיד אלומיניום.

3

אופים כ-30 דקות עד שהירקות רכים לטעמכם. אם רוצים, מסירים את הכיסוי ואופים עוד 10 דקות להזהבה. לחילופין אפשר לאפות את הירקות עם חומרי התיבול בשקית קוקי מחוררת.

4

יוצקים על הקוסקוס מים רותחים לפי הוראות היצרן, מכסים ומשהים. מורידים את הכיסוי ומאווררים את הפירורים בעזרת מזלג.

5

מגישים את הקוסקוס עם הירקות חמים או בטמפ’ החדר. אפשר עם טחינה ו/או יוגורט.

גיוונים:

במקום שמן זית וראס אל-חנות מתבלים את הירקות בכוס חלב קוקוס מתובל בכפית מחית קארי.

אופים את הירקות עם חומרי התיבול בשקית קוקי מחוררת.

לחילופין, מבשלים את הירקות בסיר עם 2 כוסות ציר עוף. משלבים את הנבטוטים אחרי ריכוך הירקות לבישול משותף של 10 דקות.

עוד רעיון: נבטוטים במרינדה
אם אתם רוצים נבטוטים טעימים-טעימים אבל לא מתחשק לכם לבשל, הנה מתכון לנבטוטים מתובלים, שאפשר להוסיף לסלט עם הרבה בצל סגול או כטופינג לסלטים אחרים: מערבבים כוס נבטוטים עם 1/4 כוס שמן זית מתובל ב-3 כפות חומץ בלסמי, 2 כפות סוכר, שן שום כתושה, מלח ופלפל שחור גרוס. משרים למשך 24 שעות לפחות עד שהם סופגים היטב את הטעמים.