מתכון

קוגלהוף שיש

בזכות השמרים היא משתבחת למחרת ומגיעה לשיאה בדיוק בזמן הקריטי: שבת בבוקר

2,411 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
קוגלהוף שיש. סגנון: טליה גון אסיף | צילום: דניאל לילה
קוגלהוף שיש. סגנון: טליה גון אסיף | צילום: דניאל לילה

העוגה הזו החליפה אצלנו בבית את עוגת השיש המסורתית של עונג שבת. היתרון שלה: בזכות השמרים היא משתבחת למחרת ומגיעה לשיאה בדיוק בזמן הקריטי: שבת בבוקר עם הקפה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשימון:

לקימוח:

לבצק:

אופן ההכנה

1

משמנים את התבנית בחמאה מומסת, מקמחים מעט, מנערים ומקפיאים לרבע שעה.

מכינים את הבצק:

2

מערבלים קמח, סוכר, חמאה, ביצים, שמרים, חלב ושמנת במיקסר עם וו גיטרה במשך 8 דקות לבצק רך ודביק. יוצקים 2/3 מהבצק לתבנית.

3

יוצרים צורת שיש, מתפיחים ואופים: מוסיפים לשליש הנותר קקאו ושוקולד ומערבלים 3 דקות.

4

יוצקים את התערובת הכהה על התערובת הלבנה ויוצרים טקסטורה של שיש בעזרת סכין (אין צורך לערבב יותר מדי).

5

מכסים ומתפיחים עד שהבצק מגיע לשפת התבנית.

6

מחממים תנור ל-190 מעלות.

7

אופים כ-35 דקות עד שפני העוגה זהובים ויציבים וקיסם שננעץ בה יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים. מכסים ושומרים עד 3 ימים מחוץ למקרר.

גיוון: מחליפים את הקקאו והשוקולד בסילאן או במייפל.