העוגה הזו החליפה אצלנו בבית את עוגת השיש המסורתית של עונג שבת. היתרון שלה: בזכות השמרים היא משתבחת למחרת ומגיעה לשיאה בדיוק בזמן הקריטי: שבת בבוקר עם הקפה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לשימון:
לקימוח:
לבצק:
אופן ההכנה
1
משמנים את התבנית בחמאה מומסת, מקמחים מעט, מנערים ומקפיאים לרבע שעה.
מכינים את הבצק:
2
מערבלים קמח, סוכר, חמאה, ביצים, שמרים, חלב ושמנת במיקסר עם וו גיטרה במשך 8 דקות לבצק רך ודביק. יוצקים 2/3 מהבצק לתבנית.
3
יוצרים צורת שיש, מתפיחים ואופים: מוסיפים לשליש הנותר קקאו ושוקולד ומערבלים 3 דקות.
4
יוצקים את התערובת הכהה על התערובת הלבנה ויוצרים טקסטורה של שיש בעזרת סכין (אין צורך לערבב יותר מדי).
5
מכסים ומתפיחים עד שהבצק מגיע לשפת התבנית.
6
מחממים תנור ל-190 מעלות.
7
אופים כ-35 דקות עד שפני העוגה זהובים ויציבים וקיסם שננעץ בה יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים. מכסים ושומרים עד 3 ימים מחוץ למקרר.