מתכון

קוגל אטריות מתוק

קוגל יהודי עמוס בתוספות מפנקות כמו צימוקים, קליפות תפוז ואגוזים המתבשלים בתוך הסיר עם האטריות והסוכר

38,332 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2017
קוגל אטריות מתוק. צילום: שחר פליישמן
קוגל אטריות מתוק. צילום: שחר פליישמן

סוניה טופל נולדה ב-1928 בברלין. לפני מלחמת העולם השנייה משפחתה הצליחה להימלט לפריז וממנה לפרו. על האונייה היא פגשה את משפחתו של מי שיהפוך לימים לבעלה. חמותה היתה זו שלימדה אותה להכין את הקוגל הגדוש תוספות מפנקות (צימוקים, קליפות תפוז ואגוזים), אבל זה קרה רק הרבה שנים אחר כך, כשכולם הגיעו ארצה. הקוגל של סוניה לא מתחיל ביצירת קרמל — הוא נוצר בתוך הסיר במהלך הבישול.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לאפייה:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מבשלים אטריות בסיר עם הרבה מים ומעט מלח לדרגת אל דנטה. מסננים, שוטפים במים ומעבירים לקערה.

2

מוסיפים סוכר, צימוקים, קליפות תפוזים ואגוזים ומערבבים. מוסיפים סילאן ומערבבים. מוסיפים ביצים ומלח ומערבבים.

3

מחממים תנור ל-100 מעלות.

4

משמנים היטב סיר ברזל כבד (שמתאים לתנור) בשמן קנולה ומחממים את הסיר על הכיריים. כאשר השמן חם, יוצקים את התערובת לסיר, מיישרים את פניה ומכסים בנייר אפייה שנגזר לקוטר הסיר. מבשלים את התערובת 10 דקות על להבה בינונית-נמוכה.

5

מעבירים את הסיר לתנור ואופים 24 שעות.

להגשה:

6

מערבבים סוכר עם אבקת קקאו, מפזרים על הקוגל ומגישים.