מתכון

קולסלואו מהסרטים

המרכיבים העיקריים - גזר וכרוב - נשארו, אבל הוספנו להם קצח, מיץ תפוזים והרבה פלפל שחור. את מקום המיונז תופס איולי שום

29,146 בשלנים התעניינו במתכון זה
קולסלואו מהסרטים של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר
קולסלואו מהסרטים של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

אנחנו מעדיפים לקצוץ את הכרוב והגזר בסכין ולא במעבד מזון, מכיוון שכך הם שומרים על המרקם שלהם ויש פחות סכנה שהם יהפכו למחית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לאיולי שום

אופן ההכנה

מכינים איולי שום

1

מעבדים במעבד מזון שום , חלמונים, חרדל, חומץ בן יין לבן, מלח, פלפל שחור גרוס ופלפל שאטה עד שכל החומרים מתאחדים לתערובת חלקה. מזלפים כוס שמן ניטרלי באיטיות תוך כדי עיבוד עד לקבלת אמולסיה במרקם חלק. שומרים במקרר עד 3 ימים.

מכינים את הסלט

2

קולים קצח במחבת יבשה כמה שניות על להבה גבוהה עד שהוא מעלה ניחוח ומתחיל לקפץ במחבת.

3

מערבבים את רצועות הכרוב עם יתר החומרים ומתקנים תיבול. מומלץ להכין כשעה לפני ההגשה לספיגת טעמים.