מתכון

קוסקוס מלא עם תאנים וצפתית עיזים מיושנת

המרוקאים מגישים קוסקוס מתוק במימונה, אבל מבחינתי זוהי הדרך המוצלחת ביותר לאכול קוסקוס בקיץ

1,614 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2017
קוסקוס מלא עם תאנים וצפתית עיזים מיושנת. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
קוסקוס מלא עם תאנים וצפתית עיזים מיושנת. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

הגרסה שלי כוללת אגוזים, שקדים ובהראט. לשבירת המתיקות הוספתי צפתית מיושנת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתוספות:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים קוסקוס:

1

יוצקים על הקוסקוס מים רותחים, שמן זית ובהראט. מכסים בניילון נצמד ומשהים ל-5 דקות.

2

מסירים את הניילון, מפוררים בעזרת מזלג את הגושים שנוצרו ומאווררים את המרקם. מכסים ומשהים 5 דקות נוספות.

בינתיים מכינים את התוספות:

3

מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים דבש, אגוזים ושקדים, מערבבים היטב ומקרמלים דקה. מוסיפים תאנים, מערבבים דקה-שתיים ומסירים מהכיריים.

להגשה:

4

מערבבים את תכולת המחבת עם הקוסקוס, מפזרים שבבי גבינה ומגישים.