מתכון

קייל מוקפץ עם פלפלונים ופסטה

הטעם החרוך של הפלפלים, הקייל והשום נותנים לפסטה פרשנות חדשה

7,512 בשלנים התעניינו במתכון זה
קייל מוקפץ עם פלפלונים ופסטה. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
קייל מוקפץ עם פלפלונים ופסטה. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

הטעם החרוך של הפלפלים, הקייל והשום נותנים לפסטה פרשנות חדשה. כדאי להתחיל בחליטה של הקייל כדי לרכך אותו ולוודא שלא יתייבש וייחרך.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מביאים לרתיחה מי מלח בסיר גדול. חולטים עלי קייל במשך 3 דקות לריכוך, שולפים בעזרת מלקחיים ומניחים בקערה עם מי קרח.

2

מוסיפים את הפסטה לסיר עם המים הרותחים ומבשלים עד לדרגת אל-דנטה.

3

בינתיים מחממים ווק או מחבת גדולה עם שמן זית ומקפיצים פרוסות פלפלים ושום 3-2 דקות להזהבה. מוסיפים את הקייל ומקפיצים עוד דקה. מוסיפים את הפסטה ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים יחד עוד דקה ומגישים עם פרמזן.

גיוון: מוסיפים 100 גרם קוביות של גבינת חמד או פטה יחד עם הפסטה ונותנים לה להתמוסס מעט מהחום של המנה.