מתכון

קייק פופס עוגת דבש מצופות אגוזי ברס

קייק פופס (עוגות קטנות על מקל) מככבות באירועים שלנו. יש להן צורה נחמדה ושונה והן פשוטות להכנה

2,878 בשלנים התעניינו במתכון זה
קייק פופס עוגת דבש מצופות אגוזי ברס. צילום: בועז לביא
קייק פופס עוגת דבש מצופות אגוזי ברס. צילום: בועז לביא

אפשר להשתמש בכל עוגה בחושה. ברוח החג הלכנו על עוגת דבש עטופה ציפוי שוקולדי-אגוזי וקראנצ’י.

 

בנוסף לחומרים דרושים:

מקלות סוכרייה מנייר דחוס (להשיג בחנויות המתמחות או בחנויות יצירה)

מלבן קלקר לנעיצת המקלות (להשיג בחנויות יצירה)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להרכבה ולציפוי:

אופן ההכנה

1

מצפים תבנית או מגש רחב בנייר אפייה.

2

יוצרים בקלקר 50 חורים בעזרת מקל סוכרייה.

מכינים את התערובת ומעצבים כדורים:

3

מעבדים עוגת דבש לפירורים במעבד מזון ומעבירים לקערה. מוסיפים חמאה ואחריה מוסיפים בהדרגה גבינת שמנת ולשים בידיים לתערובת דחוסה ולחה אך לא שומנית. עוצרים את הוספת גבינת השמנת כאשר מגיעים למרקם המאפשר לגלגל את התערובת לכדורים אחידים ללא גבשושיות ובלי שייוותרו פירורים על הידיים. שימו לב: אם תוסיפו יותר מדי גבינת שמנת — התערובת תהיה שומנית מדי והשומן יצוץ על ציפוי השוקולד.

4

מגלגלים את התערובת לכדורים בקוטר 2 ס”מ (ולא יותר, כי העוגות עלולות ליפול מהמקל) ומניחים על מגש.

מרכיבים את הקייק פופס:

5

ממיסים 50 גרם שוקולד במיקרוגל או על בן מארי וטובלים את מקלות הסוכרייה בשוקולד המומס עד לגובה 4-3 מ”מ. משפדים את כדורי העוגה על הצד עם השוקולד (הוא ידביק את העוגות למקל), מניחים בזהירות בקופסה ומעבירים למקפיא ל-30 דקות עד שכדורי העוגה מתמצקים ונדבקים היטב למקלות.

6

ממיסים את השוקולד שנותר עם שמן במיקרוגל או על בן מארי ומעבירים לכוס גבוהה נוספת.

7

ממלאים כוס גבוהה בברס עד מחצית גובהה.

8

טובלים את הכדורים בשוקולד המומס, מנערים קלות בכדי להיפטר מעודפים ולאחר מכן טובלים בברס, כך שכדורי העוגה יהיו מצופים כליל בשברי האגוזים. מסדרים את המקלות בתוך החורים בקלקר ומחזירים למקפיא להתמצקות. כדי שהכדורים לא יימסו, מומלץ לצפות אותם ב-4-3 מחזורים (כ-15 קייק פופס בכל פעם) ולהכניס למקפיא.

9

שומרים את הקייק פופס המצופות בקופסה אטומה במקפיא. 20 דקות לפני ההגשה מוציאים לטמפ’ החדר.

10

לעיטור קושרים סרט סאטן על כל מקל.