אפשר להחליף את העוף בחזיר, בשרימפס או בדג – זמני האידוי לא ישתנו, אבל חשוב להקפיד על שימוש באורז יסמין, משום שאורז מזן אחר לא יתרכך בזמן בישול כה קצר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למטבל:
אופן ההכנה
מכינים את הקציצות
1
מניחים אורז בקערה ומכסים בהרבה מים רותחים. משרים כשעה או עד שהמים מגיעים לטמפ' החדר ומסננים.
2
מערבבים את כל החומרים ויוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ. מסדרים בסלסילת אידוי מרופדת כמוסבר בהמשך ומעבירים למקרר למשך 30 דקות.
3
מרתיחים מים בסיר, מניחים את סלסילת האידוי על הסיר, מכסים ומאדים כ-10 דקות עד שהאורז תופח ומתרכך והבשר אטום ולבן.
מכינים את המטבל ומגישים
4
: בזמן שהקציצות באידוי מערבבים את כל החומרים למרקם חלק.
5
מגישים את הקציצות החמות לצד המטבל.
גיוון: במקום מיץ לימון אפשר להשתמש בליים.