מתכון

קיצ’רי ירקות וקשיו עם אורז מלא ואטריות אורז דקיקות

מנת אורז מלא וירקות שהיא ארוחה שלמה, בריאה ופשוטה להכנה

6,197 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
קיצ’רי ירקות וקשיו עם בסמטי מלא . צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
קיצ’רי ירקות וקשיו עם בסמטי מלא . צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

חגיגת צבעים, טעמים וניחוחות שמעניקה לבסמטי תפאורה נפלאה. לחסידי הבסמטי מומלץ לנסות את המלא — יש לו ניחוח עמוק משל הלבן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מבשלים אורז עם שפע מים רותחים 15 דקות לריכוך קל ומסננים.

2

בינתיים משרים אטריות במים חמים כ-15 דקות לריכוך. מסננים ומייבשים על נייר סופג.

3

מחממים שמן בסיר רחב ומקפיצים פלפלים, גזר, בצל, אגוזי קשיו ותבלינים 3-2 דקות להזהבה. מוציאים בכף מחוררת ומניחים בצד. מוסיפים את אטריות האורז, מטגנים 3-2 דקות, מוציאים ושומרים בצד.

4

מוסיפים את האורז לשמן המתובל ומערבבים דקה. יוצקים ציר רותח, ממליחים ומחזירים לרתיחה. מכסים ומבשלים כ-20-15 דקות על להבה נמוכה עד שהנוזלים נספגים והאורז רך ומוכן.

5

מערבבים את האורז עם הירקות, הקשיו והאטריות ששמרנו ומגישים עם כוסברה קצוצה מעל ויוגורט.

  • גיוונים:
    מוסיפים יחד עם הירקות 1-1/2 כוס גרגרי מאש מבושלים.
  • מוסיפים כוס פרחי כרובית קטנים וחלוטים או במיה או אפונה.
  • מחליפים את הזעפרן ב-1/2 כפית כורכום