חגיגת צבעים, טעמים וניחוחות שמעניקה לבסמטי תפאורה נפלאה. לחסידי הבסמטי מומלץ לנסות את המלא — יש לו ניחוח עמוק משל הלבן.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה:
אופן ההכנה
1
מבשלים אורז עם שפע מים רותחים 15 דקות לריכוך קל ומסננים.
2
בינתיים משרים אטריות במים חמים כ-15 דקות לריכוך. מסננים ומייבשים על נייר סופג.
3
מחממים שמן בסיר רחב ומקפיצים פלפלים, גזר, בצל, אגוזי קשיו ותבלינים 3-2 דקות להזהבה. מוציאים בכף מחוררת ומניחים בצד. מוסיפים את אטריות האורז, מטגנים 3-2 דקות, מוציאים ושומרים בצד.
4
מוסיפים את האורז לשמן המתובל ומערבבים דקה. יוצקים ציר רותח, ממליחים ומחזירים לרתיחה. מכסים ומבשלים כ-20-15 דקות על להבה נמוכה עד שהנוזלים נספגים והאורז רך ומוכן.
5
מערבבים את האורז עם הירקות, הקשיו והאטריות ששמרנו ומגישים עם כוסברה קצוצה מעל ויוגורט.
- גיוונים:
מוסיפים יחד עם הירקות 1-1/2 כוס גרגרי מאש מבושלים. - מוסיפים כוס פרחי כרובית קטנים וחלוטים או במיה או אפונה.
- מחליפים את הזעפרן ב-1/2 כפית כורכום