בחודשי הקיץ אפשר למצוא קישוא בלאדי בשווקים (אנחנו תמיד מוצאים אצל אום עלי ביפו ) ולאכול אותו אפילו טרי. כאן מילאנו אותו בפריקי (חיטה ירוקה), שטעמה המעושן מחמיא לטעמי הקישוא והטלה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית:
לטיגון:
לבישול:
אופן ההכנה
מכינים את המלית
1
מחממים מחצית מכמות שמן הזית במחבת ברזל ומטגנים את הבשר הטחון עם מלח, פלפל שחור גרוס וכמון עד שהבשר משנה לחלוטין את צבעו. מפוררים באמצעות כף עץ במהלך הטיגון.
2
מחממים את השמן הנותר בסיר ומטגנים שאלוטס עם שום כ-2 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים פריקי ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים את הבשר הטחון עם הנוזלים וכורכום. מכסים ומבשלים כ-10 דקות עד לספיגת כל הנוזל. הפריקי לא צריכה להיות מוכנה לגמרי.
3
מעבירים לקערה, מוסיפים ארוגולה קצוצה ומתקנים תיבול לפי הטעם.
4
מחממים תנור ל-180 מעלות.
ממלאים את הקישואים, מבשלים ואופים
5
בוחרים סיר שיכול להיכנס לתנור ושיכיל את כל הקישואים בעמידה. מרפדים את התחתית בתוכן הקישואים וברבעי עגבניות ומתבלים במלח, פלפל שחור וסוכר.
6
ממלאים כל קישוא ב-2 כפות מלית ומסדרים בעמידה בתוך הסיר, כשפתח המילוי כלפי מעלה. מוסיפים ציר או מים (הנוזל צריך להגיע עד מחצית גובה הקישואים) ומביאים לרתיחה.
7
אוטמים את הסיר ברדיד אלומיניום ואופים כ-25 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום ומגבירים את חום התנור ל-220 מעלות. אופים עוד כ-8 דקות עד שהחלק העליון של הקישואים משחים מעט.
8
מגישים חם עם רוטב יוגורט קר ומעט עלי ארוגולה קצוצים.