את המלית אפשר לאפות בנפרד, כפשטידה חלבית שעומדת יפה בפני עצמה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק פריך מלוח:
לתערובת הקישטדה:
לשטרוייזל גבינה:
אופן ההכנה
מכינים בצק פריך:
1
מערבלים במיקסר חמאה, קמח, סוכר ומלח עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את שאר החומרים הרטובים ומערבבים עד לחיבור בין הרכיבים ולא מעבר.
2
ממשיכים לעבד את התערובת על שולחן העבודה עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון ניצמד ומכניסים למקרר למשך כ-45 דקות, עד שהבצק מתמצק ונוח לרידוד.
מכינים את תערובת הקישטידה:
3
מבשלים את הכרובית והברוקולי בישול חלקי במים רותחים למשך 15 דקות.
4
מאחדים בקערה חלב, קרם פרש, ביצים, קמח ותבלינים.
5
מטגנים את הכרישה הקצוצה על מחבת עם מעט שמן זית או שמן צמחי אחר ומוסיפים פנימה את הכרובית והברוקולי המבושלים חלקית. מקפיצים יחד כ- 2 דקות. ממליחים מעט ומקררים.
מכינים שטרויזל גבינה:
6
מכניסים יחד את כל המרכיבים לקערה. מפוררים את החמאה לתוך הקמח והגבינה המגוררת עד שנוצרים פירורים.
מרכיבים את הקישטדה:
7
מחממים תנור ל-190 מעלות.
8
על משטח מקומח מרדדים דק ככל האפשר את בבצק ומרפדים רינג אפייה בקוטר 26 ס"מ.
9
מסדרים את הירקות על הבצק ומוזגים את תערובת הקרם פרש.
10
מפזרים מעל את השטרוייזל ואופים כ-35-40 דקות.