מתכון

קישטדה

מיכל לברן עוז בחרה לאפות את המלית, שעומדת כפשטידה בפני עצמה, בקלתית בצק פריך ולפזר למעלה שטרויזל גבינה פריך

5,558 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
קישטדה. צילום: הדס ניצן
קישטדה. צילום: הדס ניצן

את המלית אפשר לאפות בנפרד, כפשטידה חלבית שעומדת יפה בפני עצמה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק פריך מלוח:

לתערובת הקישטדה:

לשטרוייזל גבינה:

אופן ההכנה

מכינים בצק פריך:

1

מערבלים במיקסר חמאה, קמח, סוכר ומלח עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את שאר החומרים הרטובים ומערבבים עד לחיבור בין הרכיבים ולא מעבר.

2

ממשיכים לעבד את התערובת על שולחן העבודה עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון ניצמד ומכניסים למקרר למשך כ-45 דקות, עד שהבצק מתמצק ונוח לרידוד.

מכינים את תערובת הקישטידה:

3

מבשלים את הכרובית והברוקולי בישול חלקי במים רותחים למשך 15 דקות.

4

מאחדים בקערה חלב, קרם פרש, ביצים, קמח ותבלינים.

5

מטגנים את הכרישה הקצוצה על מחבת עם מעט שמן זית או שמן צמחי אחר ומוסיפים פנימה את הכרובית והברוקולי המבושלים חלקית. מקפיצים יחד כ- 2 דקות. ממליחים מעט ומקררים.

מכינים שטרויזל גבינה:

6

מכניסים יחד את כל המרכיבים לקערה. מפוררים את החמאה לתוך הקמח והגבינה המגוררת עד שנוצרים פירורים.

מרכיבים את הקישטדה:

7

מחממים תנור ל-190 מעלות.

8

על משטח מקומח מרדדים דק ככל האפשר את בבצק ומרפדים רינג אפייה בקוטר 26 ס"מ.

9

מסדרים את הירקות על הבצק ומוזגים את תערובת הקרם פרש.

10

מפזרים מעל את השטרוייזל ואופים כ-35-40 דקות.