מתכון

קיש אגסים, רוקפור ואגוזים

מאפה חגיגי וטעים לבראנץ' או לכל הזדמנות אחרת

9,776 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
קיש אגסים, רוקפור ואגוזים. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
קיש אגסים, רוקפור ואגוזים. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

משתמשים בבצק עלים מוכן (הכי מתאים כאן הפילאס) ואין צורך באפייה עיוורת של הקלתית – הכל נאפה בפעם אחת. אחד המאפים המצוינים שאני מכירה לבראנץ’.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לאגסים:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית טארט בקוטר 24 ס”מ (עדיף מתפרקת).

מכינים את האגסים:

2

ממיסים חמאה וסוכר חום במחבת מעל להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים כרישה ואגסים ומקפיצים 4-3 דקות עד שמתרככים מעט. מתבלים בבלסמי, מלח ופלפל, מערבבים ומניחים בצד לצינון (עם הנוזלים).

מרכיבים את הקיש ואופים:

3

מרפדים את תחתית ודפנות התבנית בבצק, מפזרים עליו רוקפור ומסדרים את האגסים והכרישה בין פירורי הרוקפור. מטפטפים מעל את נוזלי הבישול של האגסים.

4

מערבבים שמנת, ביצים, שום, נענע, מלח ופלפל בקערה. יוצקים את התערובת על האגסים ומפזרים קשקבל ואגוזים מעל.

5

אופים כ-35 דקות עד שפני המאפה מזהיבים והבצק אפוי.