משתמשים בבצק עלים מוכן (הכי מתאים כאן הפילאס) ואין צורך באפייה עיוורת של הקלתית – הכל נאפה בפעם אחת. אחד המאפים המצוינים שאני מכירה לבראנץ’.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לאגסים:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית טארט בקוטר 24 ס”מ (עדיף מתפרקת).
מכינים את האגסים:
2
ממיסים חמאה וסוכר חום במחבת מעל להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים כרישה ואגסים ומקפיצים 4-3 דקות עד שמתרככים מעט. מתבלים בבלסמי, מלח ופלפל, מערבבים ומניחים בצד לצינון (עם הנוזלים).
מרכיבים את הקיש ואופים:
3
מרפדים את תחתית ודפנות התבנית בבצק, מפזרים עליו רוקפור ומסדרים את האגסים והכרישה בין פירורי הרוקפור. מטפטפים מעל את נוזלי הבישול של האגסים.
4
מערבבים שמנת, ביצים, שום, נענע, מלח ופלפל בקערה. יוצקים את התערובת על האגסים ומפזרים קשקבל ואגוזים מעל.
5
אופים כ-35 דקות עד שפני המאפה מזהיבים והבצק אפוי.