לתבנית תבנית בקוטר 28 ס"מ.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית:
אופן ההכנה
מכינים את הבסיס
1
מעבדים קמח, חמאה, ביצה ומלח במעבד מזון עם להב פלסטיק לתערובת פירורית מוסיפים 2 כפות מים ומערבלים לכדור בצק. אם העיסה עדיין פירורית, מוסיפים כף מים.
2
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 30 ס"מ. מרפדים את התחתית והשוליים של התבנית, דוקרים את הבסיס במזלג ומעבירים למקפיא לשעה.
3
מחממים תנור ל-180 מעלות.
4
אופים כ-20 דקות עד שמזהיב מעט. מצננים.
מכינים את המלית ואופים
5
ממיסים חמאה במחבת. מוסיפים בטטה ומקפיצים על להבה בינונית כ-7 דקות עד להזהבה. מעבירים לקערה. מוסיפים את שאר החומרים, ממליחים, מפלפלים ומערבבים. יוצקים על הבסיס.
6
אופים 35-30 דקות, עד שהקיש זהוב ויציב. אפשר להגיש חם או בטמפ' החדר.