מתכון

קיש ים תיכוני

קיש שכולו "חוצפה ישראלית" אחת גדולה, עם ירקות קלויים חתוכים גס ובצק מדוייק להפליא של אורי שפט

32,346 בשלנים התעניינו במתכון זה
צילום: אילון פז
צילום: אילון פז

עוד לא פגשנו קיש טעים יותר. התוודענו אליו בצילומים ל-The Book of New Israeli Food ומייד נדהמנו מהחוצפה הישראלית שבו. כל הירקות היו חתוכים לנתחים יפהפיים, גדולים, שהגבירו את ה"סיכון" לנגוס בביס עם חציל קלוי בלבד, ואחריו בביס רק עם פטה ועגבניות. ייתכן גם שהבצק המדויק להפליא של אורי אחראי למעמד שהקיש הזה קיבל מאז.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

לרויאל:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק: 

1

מעבדים קמח, מלח וחמאה במעבד מזון (או ביד), עד לקבלת מרקם אחיד עם פירורי חמאה. מוסיפים מים ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק. חוצים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה. אם מכינים קיש אחד, מקפיאים את הבצק הנותר.

2

מרדדים חצי מכמות הבצק לעובי 3 מ"מ ומרפדים בו את תבניות הפאי. מעבירים למקרר לקירור נוסף.

מכינים את המלית: 

3

מחממים תנור ל-200 מילות.

4

יוצקים על החציל מעט שמן זית. מניחים בתבנית אפייה ואופים כ-20 דקות, או עד שהחציל משחים קלות ומתרכך. משאירים את התנור דולק.

5

מחממים מחבת עם מעט שמן זית. מוסיפים בצל וכרישה ומאדים עד לריכוך. מצננים.

מכינים רויאל: 

6

שמים את כל החומרים בקערה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

מרכיבים ואופים:

7

מסדרים את תערובת הבצל והכרישה על הבצק. מסדרים מעל קוביות חצילים ורצועות פלפלים. מפזרים פטרוזיליה. יוצקים מעל את הרויאל בזהירות. מסדרים מעל קוביות פטה ועגבניות שרי ומפזרים גרעיני דלעת.

8

אופים כ- 25 דקות או עד להשחמה (אם הקיש משחים מהר מדי, אפשר לכסות ברדיד אלומיניום ולהסיר כ-5 דקות לפני שמוציאים מהתנור).