הכוכב של שולחן החג בגרסא מפנקת עם גבינת מוצרלה ואמנטל. הסוד הוא בקלתית ובשילוב המוצלח בין גבינה לירק. רק אל תקראו לו פשטידה!
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקלתית:
למלית:
לרויאל:
אופן ההכנה
מכינים את הקלתית:
1
מעבדים קמח, סוכר, מלח וחמאה במעבד מזון עד לקבלת פירורים דקים. מוסיפים חומץ וביצה ומעבדים לפירורים גסים. אוספים לכדור בצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
2
מחממים תנור ל-180 מעלות.
3
מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח מעט מקומח לעיגול בקוטר 27 ס"מ ובעובי 4-3 מ"מ. מרפדים את תחתית ודפנות התבנית ומוציאים בצק עודף. מניחים על הבצק משקולת פאי או שעועית, כדי שלא יתרומם.
4
אופים 10 דקות, מסירים את המשקולת ואופים כ-5 דקות נוספות עד שהבצק מתייבש.
5
שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים או במקפיא עד חודש.
מכינים רויאל:
6
טורפים ביצים עם שמנת בקערה, ממליחים, מפלפלים ומערבבים.
מרכיבים את הקיש ואופים:
7
מפזרים גבינות מגוררות, צימוקי עגבניות, שום ומרווה על הקלתית האפויה למחצה, יוצקים את הרויאל ומפזרים צנוברים.
8
אופים 45-35 דקות עד שהקיש זהוב ויציב. ממתינים כ-10 דקות ורק אז פורסים.