מתכון

קיש ספירלה ירקות וגבינות

קיש חגיגי במיוחד שדורש השקעה והקפדה - אבל הן משתלמות

4,926 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
קיש ספירלה ירקות וגבינות1. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
קיש ספירלה ירקות וגבינות1. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

הקיש היפהפה הזה מצריך חיתוך של הירקות במנדולינה או בקולפן רחב ומיוחד והרכבה קפדנית של רצועות הירק במעגלים, אבל ההשקעה לגמרי משתלמת, מה גם שחסכנו לכם את הכנת הבצק והשתמשנו בבצק עלים מוכן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

לטופינג:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את המלית

2

טורפים ביצים בקערה. מוסיפים ריקוטה וקאשקבלו, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל ומערבבים.

מרכיבים את הקיש ואופים

3

מרדדים מעט את הבצק לעלה בעובי 4 מ"מ ומרפדים בו את תחתית ודפנות התבנית. מסירים את עודפי הבצק בעזרת מערוך או סכין.

4

מניחים את מלית הגבינות על הבצק ומורחים באופן שווה. מסדרים את הירקות בעיגולים מהחלק החיצוני לכיוון הפנימי, כשבכל עיגול יש 4-3 שכבות דקיקות של ירק מסוג אחד. במידת הצורך חותכים את רצועות הירק לאורכן על מנת שיתאימו לגובה המאפה. מברישים קלות את הירקות ב-2 כפות שמן זית וזורים מלח ופלפל.

5

אופים 45-40 דקות עד שהירקות זהובים ורכים והבצק זהוב מאוד. מגישים חם ופורסים בסכין חדה ומשוננת.

6

שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.