מתכון

קיש פטה, קשקבל וירקות

הכוכב של שולחן החג בגרסת אנטיפסטי וקיש בתבנית אחת

59,633 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2017
צילום: דן לב | סגנון: טליה גון אסיף
צילום: דן לב | סגנון: טליה גון אסיף

הכוכב של שולחן החג בגרסת אנטיפסטי וקיש בתבנית אחת! הסוד הוא בקלתית ובשילוב המוצלח בין גבינה לירק. רק אל תקראו לו פשטידה!

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקלתית:

למלית:

לרויאל:

אופן ההכנה

מכינים את הקלתית:

1

מעבדים קמח, סוכר, מלח וחמאה במעבד מזון עד לקבלת פירורים דקים. מוסיפים חומץ וביצה ומעבדים לפירורים גסים. אוספים לכדור בצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות.

3

מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעיגול בקוטר 27 ס"מ ובעובי 4-3 מ"מ. מרפדים את תחתית ודפנות התבנית ומוציאים בצק עודף. מניחים על הבצק משקולת פאי או שעועית, כדי שלא יתרומם.

4

אופים 10 דקות, מסירים את המשקולת ואופים כ-5 דקות נוספות עד שהבצק מתייבש.

5

שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים או במקפיא עד חודש.

מכינים את הירקות:

6

מניחים את הירקות בתבנית, מזלפים שמן זית, ממליחים ומפלפלים.

7

אופים כ-20 דקות עד שהירקות רכים ומצננים.

מכינים רויאל:

8

טורפים ביצים עם שמנת בקערה, ממליחים, מפלפלים ומערבבים.

מרכיבים את הקיש ואופים:

9

מפזרים גבינת קשקבל על הקלתית האפויה למחצה בשכבה אחידה, מסדרים את הירקות האפויים על הגבינה, יוצקים את הרויאל ומפזרים פטה.

10

אופים 45-35 דקות עד שהקיש זהוב ויציב. ממתינים כ-10 דקות ורק אז פורסים.