מתכון

קיש פטריות יער ומלך היער, תרד וגבינה כחולה

קיש עשיר בניחוחות וטעמים של גבינה כחולה, פטריות בשרניות ותרד שמוסיף זריקת רעננות

15,832 בשלנים התעניינו במתכון זה
קיש פטריות יער ומלך היער, תרד וגבינה כחולה. צילום: חוות תקוע
קיש פטריות יער ומלך היער, תרד וגבינה כחולה. צילום: חוות תקוע

קיש עשיר בניחוחות וטעמים של גבינה כחולה, פטריות בשרניות ותרד שמוסיף זריקת רעננות. מנה שמכינים כשרוצים להרשים באמת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

לשימון התבנית:

למלית:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מערבבים את כל חומרי הבצק יחד במעבד מזון או במיקסר עד שמתקבלים פרורים גדולים. אוספים את הפירורים לכדור ומשטחים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים למשך כשעה.

2

מרדדים את הבצק בעזרת מערוך על משטח מקומח עד לעובי של כ-1/2 סנטימטר. משמנים תבנית בחמאה ומרפדים את התחתית והדפנות בבצק המרודד. חותכים עודפי בצק מהשוליים. מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומחזירים למקרר עד השימוש.

בינתיים מכינים את המלית:

3

מחממים תנור ל-170 מעלות.

4

מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים בו את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את 2 סוגי הפטריות וממשיכים לטגן למשך כ-5 דקות.

5

מוסיפים את התרד ומערבבים יחד למשך כ-2 דקות נוספות תוך כדי המשך בישול.

6

מורידים מהאש, מעבירים לקערה ומצננים למשך 10 דקות. מוסיפים את שאר החומרים, טועמים ומשלימים תיבול בהתאם לצורך.

מרכיבים ואופים:

7

מוציאים את התבנית המרופדת בבצק מהמקרר ויוצקים את המלית לתוך הקלתית.

8

אופים כ-45 דקות, עד שהמלית במרכז הקיש מתייצבת.

9

מצננים לפני הפריסה וההגשה.