קיש עשיר בניחוחות וטעמים של גבינה כחולה, פטריות בשרניות ותרד שמוסיף זריקת רעננות. מנה שמכינים כשרוצים להרשים באמת.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
לשימון התבנית:
למלית:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
1
מערבבים את כל חומרי הבצק יחד במעבד מזון או במיקסר עד שמתקבלים פרורים גדולים. אוספים את הפירורים לכדור ומשטחים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים למשך כשעה.
2
מרדדים את הבצק בעזרת מערוך על משטח מקומח עד לעובי של כ-1/2 סנטימטר. משמנים תבנית בחמאה ומרפדים את התחתית והדפנות בבצק המרודד. חותכים עודפי בצק מהשוליים. מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומחזירים למקרר עד השימוש.
בינתיים מכינים את המלית:
3
מחממים תנור ל-170 מעלות.
4
מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים בו את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את 2 סוגי הפטריות וממשיכים לטגן למשך כ-5 דקות.
5
מוסיפים את התרד ומערבבים יחד למשך כ-2 דקות נוספות תוך כדי המשך בישול.
6
מורידים מהאש, מעבירים לקערה ומצננים למשך 10 דקות. מוסיפים את שאר החומרים, טועמים ומשלימים תיבול בהתאם לצורך.
מרכיבים ואופים:
7
מוציאים את התבנית המרופדת בבצק מהמקרר ויוצקים את המלית לתוך הקלתית.
8
אופים כ-45 דקות, עד שהמלית במרכז הקיש מתייצבת.
9
מצננים לפני הפריסה וההגשה.