מתכון

קלצונה בשר

כיסים מבצק פיצה ממולאים בתערובת ארומטית של בשר טחון, מוצרלה, עגבניות ותימין

9,357 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2017
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

כיסים מבצק פיצה ממולאים בתערובת ארומטית של בשר טחון, מוצרלה, עגבניות ותימין.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים:

1

מערבלים קמח, מים, שמן זית, שמרים וסוכר בקערת מיקסר עם וו לישה. כשמתחיל להיווצר בצק, מוסיפים מלח. לשים כ-10 דקות לקבלת בצק אחיד וגמיש.

2

מכסים את קערת המיקסר ומתפיחים שעה עד שעה וחצי להכפלת הנפח.

מכינים את המלית

3

: מחממים שמן זית במחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים בצל ומטגנים 5 דקות עד שמתחיל להשחים. מוסיפים בשר ומטגנים כ-10 דקות תוך כדי ערבוב עד שמתקבלים פירורים שחומים ללא נוזלים. מוסיפים שום ומערבבים כדקה.

4

מוסיפים תימין, עגבניות, מחית עגבניות, מלח ופלפל. מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות עד שרוב הנוזלים מתאדים. מסירים מהלהבה ומצננים מעט. מוציאים את גבעולי התימין ומערבבים פנימה מוצרלה.

מרכיבים, מתפיחים ואופים:

5

לשים את הבצק כדקה ומחלקים ל-4 כדורים. מרדדים כל כדור על נייר אפייה מקומח לעיגול בעובי של כ-1/2 ס”מ. מרטיבים את שולי העיגול ומניחים על חציו רבע מהמלית. מקפידים להשאיר שוליים של כ-1½ ס”מ בין המלית לשולי הבצק. מקפלים לשניים ומהדקים את השוליים בקפידה. מניחים במרווחים בתבנית מרופדת בניר אפייה. מברישים בביצה טרופה ומתפיחים בטמפ’ החדר כ-30 דקות.

6

מחממים תנור ל-170 מעלות.

7

מהדקים שוב בעדינות את שולי הקלצונה ואופים בשליש התחתון של התנור כ-25 דקות עד השחמה יפה. מגישים חם או בטמפ’ החדר.