מתכון

קסטה של מסקרפונה ותפוחים מקורמלים

השילוב של קינמון ותפוחים לרוב חורפי. כאן, בזכות קרם המסקרפונה והעוגיות הנימוחות, קיבלנו גרסה קלילה וקיצית שלו

4,844 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
קסטה של מסקרפונה ותפוחים מקורמלים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
קסטה של מסקרפונה ותפוחים מקורמלים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

הרכבתי את המנה כקינוח אישי ומרשים שמאוד מתאים לחג.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעוגיות:

לקרם מסקרפונה:

לתפוחים המקורמלים:

לטופי מלוח:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את העוגיות:

1

מערבלים חמאה ואבקת סוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ-3 דקות לקבלת קרם תפוח. מוסיפים ביצה וחלמונים בהדרגה ותוך כדי ערבול עד שהם נטמעים בקרם.

2

מנפים יחד קמח, קורנפלור, קינמון ואבקת אפייה לקערת המיקסר ומערבלים (כחצי דקה) רק עד לקבלת בצק רך. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-20 דקות.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

4

מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה בעובי 1/2 ס”מ וקורצים עיגולים בקוטר 9 ס"מ. מניחים בתבנית במרווחים של 1 ס”מ.

5

אופים 10-9 דקות עד להזהבה קלה ומצננים.

מכינים קרם מסקרפונה:

6

מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה. עוצרים את פעולת המיקסר, מוסיפים גבינת מסקרפונה וקינמון ומקציפים לקצפת יציבה וסמיכה (יש להיזהר מהקצפת יתר). מעבירים את הקצפת לשקית זילוף ושומרים במקרר עד השימוש.

מכינים תפוחים מקורמלים:

7

מחממים מחבת גדולה ועמוקה ומפזרים עליה סוכר בשכבה אחידה. מערבבים בזהירות בעזרת כף עץ רק כשהסוכר הופך לקרמל.

8

כשהקרמל מקבל צבע ענברי מוסיפים חמאה במהירות ובזהירות ומייד לאחר מכן תפוחים. מנענעים את המחבת בזריזות כך שהקרמל יעטוף את כל התפוחים. המפגש בין הקרמל החם לתפוחים הקרים יגרום לקרמל להתגבש למעין סוכריות. מנמיכים את הלהבה וממיסים את הקרמל מחדש. כשהוא שוב נוזלי מוסיפים מיץ לימון ומבשלים כ-5 דקות על להבה נמוכה עד שהתפוחים מתרככים מעט. שומרים בצד.

מכינים טופי מלוח:

9

מחממים מחבת ומפזרים עליה סוכר בשכבה אחידה. מערבבים בזהירות בעזרת כף עץ רק כשהסוכר הופך לקרמל.

10

בינתיים מביאים לרתיחה שמנת וחמאה בסיר נפרד. כשהקרמל מקבל צבע ענברי מנמיכים מעט את הלהבה ויוצקים את השמנת הרותחת לקרמל בהדרגה ותוך כדי ערבוב. מוסיפים מלח ומערבבים. מסירים מהכיריים ומסננים. מצננים 30 דקות מחוץ למקרר ושעה לפחות (ועד 3 ימים) במקרר.

מרכיבים את המנה ומגישים:

11

מניחים עוגייה על צלחות אישית ומזלפים עליה בנדיבות שכבה מקרם המסקרפונה (בעובי של כ-3 ס”מ). סוגרים עם עוגייה נוספת. מנפים מעל מעט אבקת סוכר ומניחים בצורה חופשית כ-4 פרוסות תפוח מקורמל. ברגע האחרון לפני ההגשה יוצקים רוטב טופי.