מתכון

קציצות בקר בטעם פלאפל

כדורי הפלאפל לא טעימים 24 שעות אחרי הכנתם, אבל הקציצות האלה כן! פטנט פשוט פותר את הבעיה

13,728 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2017
קציצות בקר בטעם פלאפל. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
קציצות בקר בטעם פלאפל. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

מוסיפים לתערובת הבשר ממרח חומוס, תבלינים וכוסברה שמוסיפים עסיסיות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים את כל חומרי הקציצות חוץ מהשמן לתערובת אחידה בקערה. מכסים ומניחים במקרר ל-30 דקות להטמעת טעמים ולהתייצבות.

2

יוצרים קציצות בקוטר 4 ס”מ בידיים משומנות ומשהים כמה דקות עד שיגיעו לטמפ’ החדר.

3

מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק ומטגנים את הקציצות 3-2 דקות מכל צד להזהבה. מניחים על נייר סופג.

4

מגישים חם או שומרים במקרר בקופסה אטומה. להגשה מחממים 5 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. הקציצות טעימות גם בטמפ’ החדר. בכל מקרה מומלץ לאכול אותן בפיתה עם כל הקומפלט של הפלאפל (טחינה, סלט וחמוצים).

טיפ: לא בא לי לטגן! מעצבים לקציצות, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות, מברישים את הקציצות בשמן ושולחים לתנור חם להזהבה.