מתכון

קציצות בקר ברוטב דובדבנים וטרגון

מנה בהשראת מתכון מסורתי של קציצות בקר וגרגרי חומוס, שמתבשלים ברוטב ארומטי ועשיר של יין ודובדבנים

16,409 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2017
צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

בסוף הבישול אני מוסיף קוביית חמאה לעיגול טעמי הרוטב, אבל לא חובה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקציצות:

לרוטב:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות:

1

מבשלים תפוח אדמה במים עד לריכוך. קולפים ומועכים לפירה. מטגנים בצל במעט שמן 3 דקות עד לשקיפות.

2

שמים בקערה את כל חומרי הקציצות ולשים לתערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול. מניחים מכוסה במקרר כשעה. יוצרים מהתערובת קציצות אחידות בערך בגודל של כדורי פינג פונג.

מכינים את הרוטב ומבשלים:

3

מחממים מחבת רחבת ועמוקה (סוטאז’) עם שמן ומטגנים בצל ושום 5 דקות עד הזהבה. מוסיפים דובדבנים, חומוס, פלפל חריף, סלרי, תבלינים וסוכר, מערבבים ומבשלים מכוסה כ-5 דקות עד שהדובדבנים מגירים נוזלים.

4

מוסיפים יין, ציר וטרגון ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקציצות ומבשלים 20-15 דקות על להבה נמוכה עם כיסוי עד שהקציצות מבושלות לגמרי והרוטב מסמיך. אם רוצים, מוסיפים בסוף מעט חמאה.

5

מגישים בצלחות עמוקות לצד אורז ומקשטים במעט טרגון טרי.