מי שהתרגל לטעם האופייני של האצות, עשוי להתאהב. שאר העולם מוזמן ללמוד איך לשלב בתבשילים את החסה שבאה מן הים. האצות יכולות לשמש על תקן שחקן חיזוק לבשר ותחליף לעשבי התיבול. משלבים אצות קצוצות (במקום פטרוזיליה ונענע), ומקבלים קציצות עסיסיות בטעם אוריינטלי מפתיע.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב:
אופן ההכנה
1
מסננים את האצות, סוחטים היטב, קוצצים דק ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר חומרי הקציצות, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים היטב וצרים עיגולים בקוטר 4 ס"מ.
2
מחממים מחבת טפלון רחבה, מוסיפים שמן ומטגנים את הקציצות מכל הצדדים עד שהן זהובות.
3
מערבבים בקערית את חומרי הרוטב, יוצקים על הקציצות, מערבבים בעדינות, מביאים לרתיחה ומבשלים 4-3 דקות. מגישים עם אורז.