מתכון

קציצות בקר וכבש ברוטב פול ירוק ועשבי תיבול

קיבוץ גלויות בסיר: הפול מתבשל עם כורכום ובצל בהשראת המטבח המרוקאי. אליו מצטרפים עשבי תיבול בהשראת המטבח הפרסי

16,228 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
קציצות בקר וכבש ברוטב פול ירוק ועשבי תיבול. צילום: דניאל לילה
קציצות בקר וכבש ברוטב פול ירוק ועשבי תיבול. צילום: דניאל לילה

בפסח מגישים עם אורז, אבל גם קוסקוס ילך כאן טוב.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקציצות:

לרוטב:

להגשה

אופן ההכנה

1

אם משתמשים בפול טרי, חולטים אותו 10 דקות במים רותחים ומקלפים (אם משתמשים בפול קפוא, אין צורך לחלוט אותו קודם).

2

מכינים את תערובת הקציצות: מערבבים את חומרי הקציצות ומניחים מכוסה כחצי שעה במקרר.

3

מכינים את הרוטב: מאדים בצל ושום בסיר רחב עם שמן על להבה נמוכה-בינונית כ-5 דקות עד שהופך שקוף ורך. מוסיפים כורכום ומערבבים. מוסיפים את הפול, מערבבים ומבשלים מכוסה על להבה נמוכה כ-10 דקות. שימו לב שלא נשרף.

4

מוסיפים את עשבי התיבול, ציר עוף ומלח ומביאים לרתיחה עדינה.

5

מבשלים את הקציצות ברוטב: יוצרים כדורים בקוטר של כ-4 ס"מ מתערובת הקציצות ומוסיפים אותם לרוטב. מכסים ומבשלים כ-20 דקות.

גיוונים

  • מחליפים את בשר הכבש בכמות זהה של הודו טחון.
  • אם לא אוהבים כוסברה, אפשר להשתמש בצרור פטרוזיליה.
  • במקום קמח מצה אפשר להשתמש בפירורי לחם