מתכון

קציצות ברוטב מנגולד ולימון

הרוטב החמוץ והטעים הזה נולד בהשראת מתכון תורכי של רזי לבנת, מתנדב שמבשל ב"בית השאנטי"

127,395 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
קציצות ברוטב מנגולד ולימון. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
קציצות ברוטב מנגולד ולימון. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

שימו לב – תערובת הקציצות זקוקה לשעתיים במקרר לפני הטיגון.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקציצות:

לטיגון:

לרוטב:

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות:

1

מערבבים את חומרי הקציצות ומניחים מכוסה במקרר שעתיים.

2

יוצרים כדורים בקוטר 3-2 ס"מ.

3

מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הקציצות דקה-שתיים מכל הצדדים על להבה בינונית-גבוהה עד הזהבה. מניחים בצד.

מכינים את הרוטב:

4

מאדים בצל בסיר עם שמן על להבה בינונית-נמוכה כ-5 דקות עד שהופך שקוף. מוסיפים שום ומנגולד ומאדים עוד כחצי דקה בלי שהשום ישחים.

5

מוסיפים מיץ לימון וציר ומביאים לרתיחה עדינה. מתבלים במלח ופלפל.

מבשלים יחד:

6

מוסיפים את הקציצות לרוטב, מכסים למחצה ומבשלים ברתיחה עדינה כ-15 דקות עד שהקציצות סופגות את הטעמים.

גיוונים:

  • אפשר לוותר על הטיגון המוקדם של הקציצות ולהוסיף אותן ישירות למרק. במקרה כזה המרק עלול להיות עכור יותר.
  • במקום שמן קנולה אפשר להשתמש בשמן חמניות.