שימו לב – תערובת הקציצות זקוקה לשעתיים במקרר לפני הטיגון.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקציצות:
לטיגון:
לרוטב:
אופן ההכנה
מכינים את הקציצות:
1
מערבבים את חומרי הקציצות ומניחים מכוסה במקרר שעתיים.
2
יוצרים כדורים בקוטר 3-2 ס"מ.
3
מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הקציצות דקה-שתיים מכל הצדדים על להבה בינונית-גבוהה עד הזהבה. מניחים בצד.
מכינים את הרוטב:
4
מאדים בצל בסיר עם שמן על להבה בינונית-נמוכה כ-5 דקות עד שהופך שקוף. מוסיפים שום ומנגולד ומאדים עוד כחצי דקה בלי שהשום ישחים.
5
מוסיפים מיץ לימון וציר ומביאים לרתיחה עדינה. מתבלים במלח ופלפל.
מבשלים יחד:
6
מוסיפים את הקציצות לרוטב, מכסים למחצה ומבשלים ברתיחה עדינה כ-15 דקות עד שהקציצות סופגות את הטעמים.
גיוונים:
- אפשר לוותר על הטיגון המוקדם של הקציצות ולהוסיף אותן ישירות למרק. במקרה כזה המרק עלול להיות עכור יותר.
- במקום שמן קנולה אפשר להשתמש בשמן חמניות.