מתכון

קציצות דגים בחריימה

הרוטב טעים וחריף בדיוק במידה, ועשיר בתוספות. הקציצות יושבות בתוכו זמן קצר, וכך שומרות על עסיסיות

27,791 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
קציצות דגים בחריימה של אמיר קרונברג | צילום: דניאל לילה
קציצות דגים בחריימה של אמיר קרונברג | צילום: דניאל לילה

מומלץ להשתמש בבורי, כי הוא דג עם המון טעם ועם זאת לא יקר ולכן מתאים מאוד להכנת החריימה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לחריימה:

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות:

1

מעבדים את מרכיבי הקציצות במעבד מזון בפולסים למרקם פירורי ולא מחיתי.

2

לשים מעט את התערובת בידיים, כדי שהחלבון שבדגים יתחמם מעט ויחבר את המרכיבים. יוצרים כדורים בגודל פינג-פונג ומשטחים מעט לקציצות פחוסות.

מכינים את החריימה ומבשלים בו את הקציצות:

3

מחממים סיר עם שמן. מוסיפים בצל, פלפלים (טריים וחריף) ושום ומטגנים 3 דקות עד לריכוך. מוסיפים שני סוגי פפריקה ורסק עגבניות ומטגנים עוד כדקה תוך כדי ערבוב בכף עץ.

4

מוסיפים ציר או מים, כוסברה, לימון ומלח. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 20 דקות עד שהרוטב מוכן. טועמים ומתקנים תיבול.

5

מוסיפים את הקציצות לסיר ומבשלים כ-10 דקות עד שהקציצות מתייצבות אבל לא מתייבשות. מגישים עם אורז, קוסקוס או חלה טרייה.