מומלץ להשתמש בבורי, כי הוא דג עם המון טעם ועם זאת לא יקר ולכן מתאים מאוד להכנת החריימה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לחריימה:
אופן ההכנה
מכינים את הקציצות:
1
מעבדים את מרכיבי הקציצות במעבד מזון בפולסים למרקם פירורי ולא מחיתי.
2
לשים מעט את התערובת בידיים, כדי שהחלבון שבדגים יתחמם מעט ויחבר את המרכיבים. יוצרים כדורים בגודל פינג-פונג ומשטחים מעט לקציצות פחוסות.
מכינים את החריימה ומבשלים בו את הקציצות:
3
מחממים סיר עם שמן. מוסיפים בצל, פלפלים (טריים וחריף) ושום ומטגנים 3 דקות עד לריכוך. מוסיפים שני סוגי פפריקה ורסק עגבניות ומטגנים עוד כדקה תוך כדי ערבוב בכף עץ.
4
מוסיפים ציר או מים, כוסברה, לימון ומלח. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 20 דקות עד שהרוטב מוכן. טועמים ומתקנים תיבול.
5
מוסיפים את הקציצות לסיר ומבשלים כ-10 דקות עד שהקציצות מתייצבות אבל לא מתייבשות. מגישים עם אורז, קוסקוס או חלה טרייה.