מתכון

קציצות דגים ירוקות עם יוגורט לימוני

חביתת ירק היא אחת מאבני היסוד של המטבח המקומי לדורותיו וההשראה לתיבול הקציצות הללו

12,756 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
קציצות דגים ירוקות עם יוגורט לימוני. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר
קציצות דגים ירוקות עם יוגורט לימוני. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון:

ליוגורט לימוני:

אופן ההכנה

מכינים את תערובת הקציצות:

1

מרסקים עשבי תיבול, כרישה, שום, בצל ירוק ופלפל חריף במעבד מזון ב-4-3 פולסים קצרים. מוסיפים את הדג ומעבדים ב-10-8 פולסים נוספים לתערובת די אחידה אבל לא מחיתית. מעבירים לקערה.

2

מוסיפים ביצה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.

מכינים יוגורט לימוני:

3

מערבבים את החומרים ושומרים בקירור עד ההגשה.

מטגנים את הקציצות ומגישים:

4

מחממים מחבת רחבה וכבדה על להבה גבוהה-בינונית ומזלפים מעט שמן.

5

יוצרים קציצות קטנות בגודל אגוז בידיים רטובות ומטגנים כדקה וחצי מכל צד.

6

מגישים חם או בטמפ' החדר עם היוגורט.

גיוונים:

  • מגישים את הקציצות על סוֹס של עגבניות טריות ושמן זית.
  • מגישים את הקציצות עם יוגורט מתובל בשום ועשבי תיבול.