מתכון

קציצות טופו ועשבי תיבול

קציצות בסנדוויץ' הן תענוג שאין סיבה שטבעונים יוותרו עליו

38,982 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2017
קציצות טופו ועשבי תיבול. צילום: דניאל לילה
קציצות טופו ועשבי תיבול. צילום: דניאל לילה

ננה: "קציצות בסנדוויץ' הן תענוג גדול. העסיסיות והרכות שלהן בתוך הלחם והטעמים שספוגים בהן היו מאוד חסרים לי כשהפכתי לטבעונית. ככה נולדו קציצות הטופו האלה. זרעי הפשתן התגלו כתחליף מעולה לביצים — הם קושרים יופי את כל המרכיבים. רק אל תתפתו להוסיף מהם יותר כדי לקבל קציצות מוצקות יותר, כי הטעם שלהם עצי ושתלטן."

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שמים זרעי פשתן בקערית, מוסיפים מים רק עד כיסוי ומשרים למשך 30 דקות.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

3

טוחנים את זרעי הפשתן עם מי ההשריה ויתר החומרים בבלנדר בכמה פולסים עד לקבלת תערובת אחידה.

4

יוצרים קציצות פחוסות בקוטר 8-7 ס"מ ומניחים בתבנית.

5

אופים כ-35 דקות או עד שהקציצות מקבלות מעטה זהוב עדין. מגישים חם או בטמפ' החדר.

6

שומרים עד 4 ימים בקופסה במקרר.