רוטב טחינה אסיאתי
רוטב טחינה מתקתק, שמשתדך מצוין לכל סוג של קציצה מטוגנת, אבל במיוחד לקציצות העוף בפנקו
חומרים ל-1/2 כוס רוטב:
1/4 כוס טחינה גולמית
2 כפות מיץ לימון
2 כפות רוטב סויה
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
1 כף רוטב צ'ילי
מערבבים את החומרים לרוטב במרקם אחיד.
מגישים את הרוטב לצד הקציצות (אלה וגם אחרות). שומרים במקרר עד שבועיים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מערבבים את החומרים לתערובת אחידה. אם היא סמיכה מדי, מוסיפים עוד ביצה. יוצרים קציצות עגולות בקוטר 5 ס"מ.
2
מחממים שמן רדוד בסיר רחב שוליים. טובלים את הקציצות בפנקו ומטגנים 4-3 דקות מכל כיוון להזהבה. מעבירים לנייר סופג. מגישים מייד.