מתכון

קציצות עוף ברוטב סלרי ומנגולד

טעמים חמצמצים של קיץ בקציצות שלא עוברות את הטיגון הבעייתי ומבושלות ברוטב עשיר בירקות ירוקים

35,656 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
קציצות עוף ברוטב סלרי ומנגולד. צילום: דניאל לילה
קציצות עוף ברוטב סלרי ומנגולד. צילום: דניאל לילה

.מסוג הקציצות שאוכלים בעמידה – ישר מהמקרר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

לקציצות:

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב

1

מאדים כרישה בסיר עם שמן כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב. מוסיפים סלרי ומנגולד וממשיכים לאדות ולערבב עוד 5 דקות. מוסיפים סוכר, מיץ לימון, מרק, מלח ופלפל, מכסים ומבשלים 20 דקות עד לריכוך.

מכינים את הקציצות ומבשלים

2

בינתיים מערבבים את חומרי הקציצות ויוצרים קציצות בגודל בינוני (כ-30 גרם כל קציצה).

3

מכניסים קציצות לרוטב ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות עם מכסה. מכבים את האש וממתינים כ-10 דקות לפני ההגשה. מגישים עם אורז לבן או מלא.