מתכון

קציצות עוף ודלורית ברוטב פונזו מהיר

ילדים משוגעים על קציצות העוף הנהדרות האלה

57,497 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
קציצות עוף ודלורית ברוטב פונזו מהיר. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
קציצות עוף ודלורית ברוטב פונזו מהיר. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

נוכחתי שדלעת יודעת להיות חגיגית (הרבה יותר מבטטה, למשל) וגם יומיומית. יש לה מרקם בשרני, צבעה הכתום נשמר גם לאחר בישול ממושך, והיא מתאימה להמון מאכלים – מסלטים לפתיחת הארוחה, דרך המנה העיקרית ועד לקינוחים. בקיצור – הדלעת לעולם לא מאכזבת.
פונזו הוא רוטב יפני עדין שמורכב מסויה, יוזו וציר דאשי. כאן בגרסה זריזה ומהירה (בלי יוזו ובלי ציר דאשי), שהולכת מצוין עם הקציצות הבהירות ועדינות הטעם. ילדים משוגעים על הקציצות האלה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון:

לרוטב פונזו מהיר:

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות

1

טוחנים דלורית, ג’ינג’ר, שום ואת החלק הלבן של הבצל הירוק במעבד מזון עד לקבלת פירורים דקים. את החלק הירוק של הבצל חותכים לז’וליינים באורך 4 ס”מ.

2

מניחים עוף בקערה עם פירורי לחם וז’וליינים של בצל ירוק ומוסיפים את תערובת הדלורית הטחונה. מתבלים בסויה, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מכסים ומעבירים למקרר לשעה.

3

יוצרים קציצות שטוחות בקוטר 4 ס”מ.

4

מחממים מחבת עם מעט שמן קנולה ומטגנים את הקציצות כ-2 דקות מכל צד. מעבירים לנייר סופג.

מכינים את רוטב הפונזו ומגישים

5

מערבבים את חומרי הרוטב ומגישים בקערית קטנה לצד הקציצות.

גיוונים:

  • מחליפים את הדלורית ב-300 גרם דלעת טריפוליטאית או דלעת צרפתית קלופה וחתוכה גס.
  • מוותרים על השמן ומניחים את הקציצות בכלי אידוי מעל סיר מים רותחים. מכסים ומאדים 5 דקות.