מתכון

קציצות עוף ברוטב שעועית ירוקה

תבשיל קליל של קציצות עוף נימוחות עם שעועית ירוקה רעננה ותוספת צנוברים, שיעניקו לגוף שומן טוב

ינואר 2016
קציצות עוף ברוטב שעועית ירוקה. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
קציצות עוף ברוטב שעועית ירוקה. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

תבשיל קליל של קציצות עוף נימוחות עם שעועית ירוקה רעננה ותוספת צנוברים, שיעניקו לגוף שומן טוב.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקציצות:

לטיגון:

לרוטב:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות:

1

מערבבים את כל החומרים לקציצות לתערובת אחידה, מכסים בניילון נצמד ומניחים ל-30 דקות במקרר.

2

מגלגלים מהתערובת קציצות בגודל כדורי פינג-פונג.

3

מחממים מעט שמן בסיר רחב ומטגנים את הקציצות דקה-שתיים מכל צד רק עד שהן מחליפות צבע. מוציאים לכלי אחר.

מבשלים את הקציצות והשעועית ברוטב ומגישים:

4

מרוקנים את מרבית השמן מהמחבת ומשאירים כמות של 3 כפות בערך. מוסיפים את חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. מחזירים את הקציצות ויוצקים כ-1/2 כוס מים רותחים. מחזירים לרתיחה ומבשלים 5 דקות על להבה בינונית עד שמתקבל מרקם של רוטב. טועמים ומתקנים תיבול.

5

מוסיפים שעועית ירוקה, מנענעים את הסיר, מכסים ומבשלים עוד 10-8 דקות רק עד שהשעועית מתחממת ומתרככת מעט. מכבים, מפזרים שקדים או צנוברים ומגישים.