מתכון

קציצות קינואה בסגנון אסיאתי עם כרוב ושומשום

קינואה סופגת באהבה טעמים אסיאתיים. כאן הוספנו לה תיבול של בצל ירוק, סויה ומירין ורוטב טבילה כיפי.

18,803 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
קציצות קינואה בסגנון אסיאתי עם כרוב ושומשום. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
קציצות קינואה בסגנון אסיאתי עם כרוב ושומשום. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקינואה:

לקציצות:

לציפוי:

לטיגון:

לרוטב:

אופן ההכנה

מכינים את הקינואה

1

שמים את כל החומרים בסיר ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-15 דקות עד שהמים נספגים לגמרי.

2

מכבים את הלהבה וממתינים עוד כ-10 דקות עד שהקינואה מבושלת וטבעות לבנות מופיעות במרכז הגרגרים. מפרידים את הגרגרים במזלג ומצננים.

מכינים את הקציצות

3

חולטים את הכרוב 7-5 דקות במי מלח עד שהוא מתרכך אך עדיין מעט פריך. מסננים, מצננים מעט וקוצצים דק.

4

מערבבים את הכרוב בקערה עם שאר חומרי הקציצות. מעבירים למקרר לשעתיים להתייצבות.

5

יוצרים קציצות פחוסות בקוטר 4 ס"מ ומצפים בשומשום. מטגנים במחבת עם שכבת שמן דקה 2 דקות מכל צד עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.

מכינים את הרוטב ומגישים

6

מערבבים את כל חומרי הרוטב ומגישים לצד הקציצות.