החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקינואה:
לקציצות:
לציפוי:
לטיגון:
לרוטב:
אופן ההכנה
מכינים את הקינואה
1
שמים את כל החומרים בסיר ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-15 דקות עד שהמים נספגים לגמרי.
2
מכבים את הלהבה וממתינים עוד כ-10 דקות עד שהקינואה מבושלת וטבעות לבנות מופיעות במרכז הגרגרים. מפרידים את הגרגרים במזלג ומצננים.
מכינים את הקציצות
3
חולטים את הכרוב 7-5 דקות במי מלח עד שהוא מתרכך אך עדיין מעט פריך. מסננים, מצננים מעט וקוצצים דק.
4
מערבבים את הכרוב בקערה עם שאר חומרי הקציצות. מעבירים למקרר לשעתיים להתייצבות.
5
יוצרים קציצות פחוסות בקוטר 4 ס"מ ומצפים בשומשום. מטגנים במחבת עם שכבת שמן דקה 2 דקות מכל צד עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.
מכינים את הרוטב ומגישים
6
מערבבים את כל חומרי הרוטב ומגישים לצד הקציצות.