מתכון

קציצות קישואים ובשר

קציצות עסיסיות ומלאות טעם

40,636 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
קציצות קישואים ובשר. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
קציצות קישואים ובשר. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

קציצות עסיסיות ומלאות טעם, במיוחד למחרת ההכנה. טעימות גם קרות. מגישים עם טחינה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל כ-5 דקות להזהבה. מצננים.

2

מערבבים את הבצל המטוגן והבשר עם שאר חומרי הקציצות, מכסים ומקררים חצי שעה לספיגת טעמים.

3

יוצרים קציצות בקוטר של כ-4 ס"מ ופוחסים קלות לקבלת קציצות מעט שטוחות.

4

מחממים היטב מחבת רחבה וכבדה עם שמן. מטגנים את הקציצות משני הצדדים דקה-שתיים או עד השחמה. מעבירים לנייר סופג.

5

מומלץ להגיש עם טחינה.

הכנה מראש:
מטגנים את הקציצות רק עד הזהבה קלה וממשיכים את ההשחמה בתנור חם לפני ההגשה.

לקציצות עסיסיות במיוחד:
מוסיפים קישוא או שניים שרוסקו במעבד מזון. אם ישנם בררני אוכל חדי ראייה, קלפו את הקישואים לפני הריסוק. הטריק הזה עובד בקציצות בקר, עוף, דגים ואפילו טופו.