מתכון

קראנץ’ טונה על קרם יוזו

מנה אלגנטית במיוחד, שמאפשרת לטעם של הדג הטרי לככב. אם אין לכם יוזו, אפשר להחליף במיץ הדרים

7,874 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
קראנץ’ טונה על קרם יוזו. צילום: דניאל לילה
קראנץ’ טונה על קרם יוזו. צילום: דניאל לילה

שף אביב משה: “אצלנו במסעדה חותכים את בצק הפילו בעזרת רינג ואופים במיתקן מיוחד, שנראה כמו מחזיק מפיות מוארך, אשר נותן לכיסני הפילו צורת U. בבית אפשר לחתוך את הבצק בעזרת כוס גדולה ולאפות בתבנית מיני מאפינס”.

גיוון: אם אין מיץ יוזו אפשר להחליף במיץ הדרים לבחירתכם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם יוזו:

לקראנץ’:

לטרטר:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מיני מאפינס.

מכינים קרם יוזו:

2

אופים תפוחי אדמה על מצע של מלח גס (כדי שלא ייחרכו בתחתית) כשעה. מצננים, מקלפים ומגררים דק על פומפייה.

3

מחממים שמנת וחמאה בסיר, עד שהחמאה נמסה. מערבבים לתוך תפוחי האדמה עד לקבלת מחית חלקה. מתבלים במיץ יוזו ובמלח.

מכינים את הקראנץ’:

4

מניחים עיגולי פילו בתבנית שקעים, כך שנוצרות קעריות קטנות, ואופים 5 דקות. מצננים.

מכינים טרטר טונה ומגישים:

5

מערבבים את כל חומרי הטרטר וממלאים את קעריות הפילו.

6

שמים מעט מקרם היוזו בכל צלחת, ומניחים מעל 4 כיסני פילו מלאים בטרטר.