מתכון

קרואסון ממולא בקונפי פלמידה

קונים קרואסון גדול ואיכותי, ממלאים אותו בפרוסות של קונפי פלמידה ומזלפים מעל מיונז ירקרק עם עלי חמציץ

דצמבר 2015
קרואסון ממולא בקונפי פלמידה. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
קרואסון ממולא בקונפי פלמידה. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

הוורסיה שלי לסנדוויץ’ תוניסאי: קונים קרואסון גדול ואיכותי, ממלאים אותו בפרוסות של קונפי פלמידה ובגרסה שלי לסלט גזר מרוקאי ומזלפים מעל מיונז ירקרק עם עלי חמציץ. מה שנשאר מהמיונז ישמש אתכם לתיבול כריכים, סביצ’ה, סלטים ועוד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקונפי פלמידה:

למיונז חמציץ:

לסלט גזר:

אופן ההכנה

מכינים קונפי פלמידה

1

מתבלים את הפילטים במלח מכל הצדדים כ-30 דקות לפני ההכנה ומניחים במקרר.

2

שמים בסיר את יתר המרכיבים, מוסיפים את נתחי הפלמידה ומוודאים שהם מכוסים לחלוטין בשמן. מבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר כשעה. חשוב להקפיד שהשמן לא יגיע לרתיחה והטמפ’ בסיר לא תעלה על 65 מעלות.

3

מצננים מעט.

מכינים מיונז-חמציץ

4

טוחנים עלי חמציץ עם חומץ ומים במעבד מזון לקבלת מרקם של פסטו נוזלי יחסית. מסננים את התכולה במסננת צפופה ושומרים את הנוזלים.

5

מערבבים את נוזלי החמציץ הטחון עם מיונז ושומרים בצנצנת במקרר יומיים -שלושה.

מכינים סלט גזר

6

מערבבים את חומרי הסלט בקערה. מוסיפים שמן במידת הצורך (הסלט בשיאו כשהוא מתובל היטב בשמן, ולכן לפעמים צריך להוסיף לו עוד מעט משמן האריסה או שמן קנולה). שומרים במקרר יומיים-שלושה.

מרכיבים את הסנדוויץ’

7

יוצרים חתך לאורך כל קרואסון ומניחים במרכזו 3 עלי רוקט. מעליהם מניחים נתח דג ומעליו 2 כפות מסלט הגזר. מזלפים כ-1/2 כף מהמיונז, סוגרים ומגישים.