מתכון

כריסמס פודינג מסורתי

משהו להגיש לסנטה: פודינג חג המולד שמבוסס על טכניקת בישול עתיקה

999 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2016
קריסמס פודינג. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
קריסמס פודינג. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

אופן ההכנה

מכינים את התערובת:

1

מקציפים חמאה וסוכר במיקסר לקרם אוורירי. מוסיפים ביצים אחת-אחת תוך כדי הקצפה עד שהן נטמעות בתערובת. מוסיפים גולדן סירופ, קמח, סודה לשתייה ותבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים צימוקים, משמשים, דובדבנים, ברנדי ותפוח עץ. מערבבים.

2

יוצקים את התערובת למרכז בד כותנה חלק (כמו של מגבת מטבח) מקומח היטב. אוספים את הקצוות וקושרים בעזרת חוט כמה שיותר קרוב לתערובת. משאירים קצה חוט חופשי על מנת לתלות את החבילה מעל המים בעת הבישול.

מבשלים את הפודינג:

3

מביאים כמות גדולה של מים לרתיחה בסיר גדול וגבוה. תולים את החבילה בתוך הסיר, כך שהמים יכסו אותה בזמן הבישול, אך בלי שתיגע בתחתית הסיר. קושרים את קצות החוט למכסה או לידיות. מבשלים ½4 שעות ברתיחה עדינה. מקפידים שמפלס המים בסיר לא ירד (כשזה קורה מוסיפים מים).

בינתיים מכינים רוטב טופי:

4

ממיסים סוכר בסיר קטן עד לקבלת קרמל בהיר. מחממים שמנת בנפרד, יוצקים את השמנת החמה על הקרמל בהדרגה ובזהירות תוך נענוע ומקררים.

מגישים:

5

בגמר בישול הפודינג מוציאים את הצרור מהמים ומקררים. פותחים, פורסים ומגישים עם רוטב טופי.

הסירופ המוזהב

Golden syrup הוא תוצר לוואי של תהליכי הזיקוק של קנה סוכר. הוא סמיך וקרמלי ומשתמשים בו בעיקר באפייה ובקינוחים. זוהי בעצם המקבילה הבריטית לסירופ תירס או לסירופ מייפל.