מתכון

קריספלי ממולאים בגבינה ואפרסקים מקורמלים

קרפ איטלקי במילוי ריקוטה. האפרסקים מוקפצים ומתובלים ביין מרסלה מתקתק. אפשר לגוון עם נקטרינות ויין קינוח אחר

5,398 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
קריספלי ממולאים בגבינה ואפרסקים מקורמלים. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
קריספלי ממולאים בגבינה ואפרסקים מקורמלים. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

קרפ איטלקי במילוי ריקוטה. האפרסקים מוקפצים ומתובלים ביין מרסלה מתקתק. אפשר לגוון עם נקטרינות ויין קינוח אחר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון:

לאפרסקים:

למלית גבינה:

אופן ההכנה

מכינים את הקריספלי

1

: מערבלים את החומרים בבלנדר או בקערה עם מוט ריסוק לקבלת מרקם חלק. מכסים ומקררים שעה.

2

מחממים מחבת בעלת ציפוי מונע הידבקות עם מעט שמן. יוצקים למחבת חצי מצקת מהבלילה ומטגנים עד שנוצרות בועות. הופכים ומטגנים את הצד השני שניות אחדות, רק כדי לוודא שלא נותרה בלילה נוזלית במרכז. ממשיכים לטגן כך חביתיות מכל הבלילה.

מכינים את האפרסקים

3

ממיסים סוכר וחמאה בסיר, מוסיפים אפרסקים ומזגגים 3-2 דקות עד שהם סופגים את הזיגוג והופכים מבריקים ומעט רכים. אם רוצים, מזלפים כף מרסלה ומאדים כמעט לגמרי.

מכינים את מלית הגבינה

4

מערבבים את החומרים.

מרכיבים את הקריספלי

5

מורחים שכבה דקה של מלית גבינה על חצי קרפ, מניחים מעל תלולית של אפרסקים, מקפלים לשניים ושוב לשניים ליצירת משולשים.

גיוון:
ממירים את האפרסקים בנקטרינות או בשזיפים.