מתכון

קרם שניט

קרמשניט, מילפיי, נפוליאון: כולם מתכוונים לאותה עוגת שכבות מבצק עלים מתפצפץ וקרם וניל אוורירי

224,557 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2017
קרם שניט  . צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
קרם שניט . צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

שימו לב: יש להוסיף לזמן ההכנה גם ייצוב הקרם במקרר במשך 4 שעות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם:

לשימון התבנית:

לקצפת

לבצק

לקישוט:

אופן ההכנה

מתחילים להכין את הקרם:

1

יוצקים חלב לסיר בינוני. מגרדים את הגרגרים ממקל הווניל בעזרת סכין ומוסיפים לסיר יחד עם המקל. מביאים לרתיחה.

2

טורפים חלמונים עם 1/2 כוס סוכר וקורנפלור בקערה לתערובת אחידה. יוצקים מצקת מהחלב החם לתערובת החלמונים ומערבבים היטב להשוואת טמפ’. יוצקים את כל התערובת לסיר ומחממים על להבה נמוכה תוך כדי בחישה עד שהיא מבעבעת. מוציאים את מקל הווניל.

3

מעבירים את התערובת לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כ-5 דקות במהירות בינונית עד שהתערובת חמימה (חום גוף). מוסיפים חמאה ומערבלים לתערובת חלקה ואחידה. מניחים ניילון נצמד בצמוד לקרם ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.

אופים את הבצק:

4

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים 2 ניירות אפייה במעט תרסיס שמן.

5

מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ומרדדים כל חלק על נייר אפייה משומן לריבוע בגודל 30 ס”מ ועובי 1/2 ס”מ. מעבירים עם הנייר לתבנית. מניחים נייר אפייה על כל מלבן בצק ומפזרים מעל גרגרי חומוס או שעועית יבשים המשמשים כמשקולת.

6

אופים כ-25 דקות. מסירים את הנייר עם המשקולת ואופים עוד 7-5 דקות עד הזהבה. מצננים.

משלימים את הכנת הקרם ומרכיבים את העוגה:

7

מקציפים שמנת מתוקה עם הסוכר שנותר לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לקרם.

8

מחלקים כל עלה בצק אפוי ל-3 פסים אורכיים שווים. מניחים פס בצק עלים אפוי על משטח עבודה ומורחים קרם בעובי 1/2 1 ס”מ. מניחים עליו פס בצק שני, דוחסים מעט, מורחים עוד שכבת מלית ומכסים בעלה השלישי. זורים אבקת סוכר. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והקרם.

9

מאחסנים מכוסה במקרר עד 4 ימים.

גיוונים:

קרמשניט פירות יער – מפזרים פירות יער (אוכמניות, פטל) על כל שכבת מלית. סה”כ 2 סלסילות ל-2 העוגות.