מתכון

קרפ סוזט

כיף להכין קרפים – בתנאי שמשתמשים במחבת טפלון

11,595 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
קרפ סוזט. צילום: אלן בנסון | סגנון: מרי האריס
קרפ סוזט. צילום: אלן בנסון | סגנון: מרי האריס

כיף להכין קרפים – בתנאי שמשתמשים במחבת טפלון, כדי שלא יידבקו או יקרעו. הקרפים הראשונים יוצאים תמיד פחות ממושלמים, אבל אל דאגה – במהלך הטיגון נכנסים לקצב והעבודה זורמת

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבלילה:

לטיגון:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מנפים קמח, מלח וסוכר לקערה ויוצרים גומה במרכז. מערבבים ביצים חלב ומים ויוצקים באיטיות לתןך הגומה, תוך כדי טריפה, עד שנוצרת בלילה חלקה. מוסיפים חמאה מומסת תוך כדי ערבוב. מכסים ומקררים 20 דקות. מוסיפים קליפת תפוז ולימון ומערבבים.

2

מחממים ומשמנים קלות מחבת קרפים (מחבת טפלון בעלת שוליים נמוכים ותחתית ישרה לגמרי). יוצקים מן הבלילה בעזרת מצקת, כך שתכסה את תחתית המחבת בשכבה דקה ואחידה. מנקזים בלילה עודפת אם יש.

3

מטגנים דקה על אש בינונית, או עד שהקרפ מתחיל להתנתק מהדפנות. הופכים ומטגנים עוד דקה, או עד שמוזהב קלות. ממשיכים לטגן באותה צורה את שאר הקרפים (אין צורך לשמן יותר את המחבת). מקפלים את הקרפים המוכנים לרבעים.

4

ממיסים סוכר במחבת גדולה על אש נמוכה, עד שמתקבל קרמל זהוב. מטים את המחבת בזהירות, על מנת שהקרמל ישחים באופן אחיד. יוצקים למחבת מיץ וקליפת תפוז ומרתיחים 2 דקות. מניחים את הקרפים במחבת, ויוצקים עליהם מהרוטב בעזרת כף. מוסיפים ברנדי וליקר ומשלהבים את המחבת בעזרת גפרור או להבת הגז (בשלב זה כדאי להתרחק מעט מהמחבת ולדאוג שמכסה המחבת יהיה בהישג יד למקרה חירום). כשהלהבה שוככת, מוסיפים חמאה ומסובבים את המחבת עד שהיא נמסה. מעבירים לצלחות ומגישים מייד.

גיוונים:

במקום חמאה אפשר לטגן גם בשמן.

אם אין ברנדי גם קוניאק יתאים.

אם אין ליקר גראנד מרינייה אפשר להשתמש בכל ליקר תפוזים אחר.