מתכון

קשת הכרובית

ניקח את הכרובית האהובה, נוסיף לה טחינה, נפדר ונייפה אותה בסלסה ירוקה חריפה, אדומה וכתומה. לא להאמין כמה טעים

24,597 בשלנים התעניינו במתכון זה

מה יקרה אם ניקח את הכרובית האהובה, נוסיף לה טחינה כמתבקש, אבל נפדר ונייפה אותה בסלסה ירוקה חריפה, אדומה וכתומה? לא להאמין כמה טעים וחגיגי.  סלט כזה שפשוט מתבקש לנגב עם החלה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לכרובית:

לסלסת עגבניות:

לסלסת פלפל ירוק חריף:

לטחינה:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הכרובית:

1

מערבבים את פרחי הכרובית בקערה עם שן שום כתושה, שמן זית, מלח ופלפל. מעסים היטב ומשטחים על נייר אפייה.

2

אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (220 מעלות) עד להזהבה (עדיף לבדוק מדי פעם).

מכינים סלסת עגבניות:

3

מגררים את העגבניות על מגרדת ומסננים את הנוזלים. לרסק שנותר ללא המיץ מוסיפים שן שום קצוצה דק ומעט שמן זית ומלח. מערבבים.

מכינים סלסת פלפל ירוק חריף:

4

קולים פלפל אחד גדול עד השחמה (בתנור או על אש כיריים). קוצצים את הפלפל הקלוי יחד עם הפלפל הטרי דק דק יחד עם שן שום מלח גס ופלפל שחור.

מכינים טחינה:

5

מערבבים חצי כוס טחינה גולמית עם מים עד הסמכה, מוסיפים לימון ומעט מלח.

מגישים:

6

על צלחת הגשה גדולה ויפה משטחים את הטחינה, מפזרים את פרחי הכרובית וצובעים בעזרת הסלסות ערוגות קטנות בצלחת. אפשר לפזר למעלה צנוברים קלויים קלות ולימון כבוש.