יש להשרות את השעועית יום מראש
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה:
אופן ההכנה
1
משרים שעועית בשפע מים למשך 12 שעות ומסננים.
2
משרים פטריות פורצ'יני בכוס מים רותחים למשך 10 דקות, מסננים ושומרים את מי ההשריה (נפטרים מהמשקעים שמצטברים בתחתית).
3
שמים את השעועית והפורצ'יני עם מי ההשריה בסיר גדול ומוסיפים את כל החומרים למעט יין לבן, מלח, פלפל וחמאה. יוצקים מים לכיסוי ועוד 5 ס"מ מעל ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה חלקית שעתיים וחצי עד שהשעועית רכה מאוד וחלק מן הגרגרים נמסים והופכים לקרם.
4
מוסיפים יין לבן, מלח ופלפל ומבשלים כ-5 דקות על להבה בינונית תוך כדי ערבוב. טועמים ומתקנים תיבול.
5
מוסיפים חמאה או שמן זית ומערבבים 3-2 דקות עד שהתבשיל מסמיך. מסירים מהאש. מומלץ לחכות לילה לפני שאוכלים.
לפני ההגשה:
6
קולים פרוסות לחם ומסדרים עליהן עלי שרוויל וטרגון. עורמים ראגו על כל פרוסה ומפזרים מעל צ'ילי טרי, מלח ופלפל.
בחימום חוזר: אם במהלך הלילה הנוזלים נספגו כליל בשעועית, מוסיפים 1/2-1/4 כוס יין לבן או מים כדי למנוע מהתבשיל להיחרך.
גיוון: ניתן להחליף את החמאה ב-1/4 כוס שמן זית.