מתכון

רוגלעך במלית כבד קצוץ

אוהבים רוגלעך? אוהבים כבד קצוץ? הנה חיבור טבעי אך לא כשר בין שני המטעמים האשכנזיים האלו

2,890 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2017
צילום: דניאל לילה ושני הלוי
צילום: דניאל לילה ושני הלוי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק בריוש:

למלית כבדים:

להברשה:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

לשים את כל חומרי הבצק למעט החמאה במיקסר עם וו לישה עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את החמאה בהדרגה ולשים כ-6 דקות לבצק חלק וגמיש. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר ל-6 שעות.

מכינים את המלית:

2

מחממים שמן במחבת ומטגנים בצלים תוך ערבוב כ-12 דקות על להבה בינונית עד הזהבה. מוסיפים כבדים ומטגנים עוד כ-5 דקות עד שהכבדים עשויים. מוציאים את הבצל והכבדים מהמחבת בעזרת כף מחוררת, קוצצים למחית גסה ומעבירים לקערה. מוסיפים ביצים קשות, מלח ופלפל ומערבבים.

מעצבים, ממלאים ומתפיחים:

3

מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בגודל 30×50 ס"מ. חוצים כל מלבן לרוחבו וחותכים למשולשים שבסיסם ברוחב 10 ס"מ. מניחים בבסיס כל משולש כף גדושה מהמלית ומגלגלים מהבסיס לקצה לקבלת צורה של רוגלעך. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים כ-30 דקות עד שהרוגלעך כמעט מכפילים את נפחם.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מברישים ואופים:

5

מברישים את הרוגלעך בביצה טרופה. אופים 20-15 דקות עד שפני הרוגלעך מזהיבים. הרוגלעך נשמרים במקרר בקופסה אטומה עד 3 ימים.