מתכון

רולדות פלודן במלית ריבת דובדבנים ואגוזים

בצק דקיק של שטרודל ממולא במרקחת דובדבנים ושקדים טחונים ועוד קצת פיסטוקים, שנותנים קראנץ’ וטעם מקומי מעניין

9,617 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2017
רולדות פלודן במלית ריבת דובדבנים ואגוזים 
של בלה ויינברג. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
רולדות פלודן במלית ריבת דובדבנים ואגוזים של בלה ויינברג. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

להברשה:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מערבלים קמח עם אבקת אפייה בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים ביצה ויוגורט ומערבלים היטב. מוסיפים שמן בהדרגה עד להיווצרות בצק וממשיכים ללוש עוד 8-7 דקות עד שהבצק הופך רך וגמיש מאוד.

2

מחלקים לשני חלקים שווים, עוטפים בניילון נצמד ושומרים בקירור כשעה.

מכינים את המלית:

3

מערבבים ריבה, סוכר, שקדים, פיסטוקים, קליפה ומיץ לימון בקערה. מוסיפים חמאה רכה וקינמון ומערבבים היטב.

4

מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית רחבה בנייר אפייה.

מרכיבים ואופים:

5

מרדדים חלק אחד של הבצק על משטח מקומח קלות לעלה דק בגודל של כ-30×40 ס"מ. מותחים בזהירות בין הידיים (ראו תמונות) עד שהבצק דק וכמעט שקוף.

6

מורחים על הבצק מחצית ממלית הדובדבנים ומגלגלים מהחלק הרחב לרולדה ארוכה וצרה. מעבירים לתבנית. חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ועם יתרת המלית. מושחים את הרולדות בחמאה מומסת.

7

אופים 30-25 דקות עד שהרולדות משחימות. מוציאים מהתנור ומושחים שוב בחמאה. מצננים לחלוטין. בוזקים אבקת סוכר בנדיבות וחותכים לפרוסות בעובי 2 ס”מ.

8

הרולדות נשמרות בקופסה עד שבוע מחוץ למקרר ושורדות יפה גם בהקפאה (מפשירים בטמפ’ החדר).

גיוון: מחליפים את הפיסטוקים באגוזי פקאן או באגוזי מלך או בתערובת אגוזים.