מתכון

רולדת פַלְדָה ממולאת תמרים ומרווה שרופה

מנה יפהפייה שאפשר להכין מראש ולצרוב במחבת רגע לפני ההגשה

6,328 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2017
רולדת פַלְדָה ממולאת תמרים ומרווה שרופה של סבינה ולדמן. צילום: אפיק גבאי | סגנון: ענת לבל
רולדת פַלְדָה ממולאת תמרים ומרווה שרופה של סבינה ולדמן. צילום: אפיק גבאי | סגנון: ענת לבל
  • רולדה אחת
  • 15 דקות הכנה, 6 שעות צלייה
  • קל
  • כשר
  • בשר

פַלְדָה היא נתח מושלם להכנת רולדה – היא שטוחה ונוחה למילוי וגלגול, ושכבת השומן מגנה עליה מפני התייבשות בתנור. כאן מילאנו אותה בתערובת ישראלית של תפוזים ותמרים, ועטפנו במרווה שרופה שנותנת לרולדה ריח נהדר.
שימו לב שמכינים את המנה לילה מראש ומעבירים להתייצבות במקרר. לפני ההגשה מחממים את הרולדה בתנור, או פורסים אותה וצורבים במחבת.

מסתבכים עם תהליך המילוי והקשירה? יש וידאו בסוף הכתבה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שורפים בזהירות את צרורות המרווה על אש גלויה ומניחים בצד.

2

שורפים את התמרים על להבה גלויה כחמש דקות (אפשר להשתמש במלקחיים), מגלענים וקוצצים גס. מערבבים עם קוביות התפוזים והשום.

3

מניחים את הנתח על משטח עבודה כאשר הצד השומני מופנה כלפי מטה ומתבלים במלח ופלפל. מפזרים מעל את התמרים השרופים והקצוצים יחד עם התפוזים, שום ומעט מרווה שרופה ומגלגלים לגליל מהודק.

4

עוטפים את הגליל במרווה השרופה, קושרים את הנתח על מנת לשמר את הצורה ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס.

5

מעבירים לתנור מחומם מראש ל-130 מעלות, על רשת עם תבנית מתחתיה וצולים כ-6 שעות.

6

מוציאים ומצננים. מגלגלים בניילון נצמד ומהדקים עוד יותר. מעבירים למקרר ללילה.

מגישים:

7

מוציאים את הרולדה מהניילון ופורסים לפרוסות בעובי 2 ס"מ. מחממים מעט שמן במחבת ומשחימים את הפרוסות היטב משני הצדדים. לחלופין, ניתן לחמם את הרולדה בשלמותה בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-20 דקות ולאחר מכן לפרוס ולהגיש מיד.