שימו לב: מתחילים להכין את הבשר יום מראש ומשאירים אותו לילה במקרר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לדלעת:
אופן ההכנה
מתבלים את הבשר יום קודם:
1
מושחים את הבשר בשכבת חרדל דקה מכל הצדדים.
2
כותשים את התבלינים היבשים במכתש ועלי או במטחנת תבלינים, מערבבים עם שום ורוזמרין ומדביקים את התערובת לבשר בעזרת האצבעות.
3
מניחים את הבשר במגש, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר ללילה.
4
מוציאים את הבשר מהמקרר שעה וחצי לפני הצלייה.
5
מחממים תנור ל-230 מעלות.
צולים את הבשר והדלעת:
6
מניחים דלעת בתבנית, מזלפים מעליה שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
7
מניחים את הבשר על רשת צלייה, מזלפים עליו מעט שמן זית ומעבירים לתנור. תחתיו מניחים את התבנית עם הדלעת.
8
צולים את הבשר 10 דקות להשחמה. מורידים את הטמפ’ ל-180 מעלות וצולים 50 דקות למידת עשייה מדיום-רייר (חום פנימי 55 מעלות) או 66-50 דקות למידת עשייה מדיום (כ-60 מעלות חום פנימי).
9
מוציאים את הבשר מהתנור ונותנים לו לנוח 20 דקות לפחות לפני הפריסה. אם צריך, ממשיכים לצלות את הדלעת עד לריכוך.